Skip to main content

COLUMN

Melk en

honing…

De uitdrukking; ‘een land van melk en honing’ wordt sinds mensenheugenis gebruikt. Je vindt die woorden al terug in Genesis 3 vers 8, vele eeuwen voor Christus opgeschreven. Overigens komt de uitdrukking daarna nog zo’n 20 keer in de Bijbel voor.

We horen de uitdrukking nog regelmatig om aan te geven dat een land over alles beschikt. Denk aan onze welvaart, vruchtbaarheid van de grond en onze gezondheid. We kunnen ons daar naar Nederlandse maatstaven wel wat bij indenken. Gewoon is dat echter niet. In Afrika staat Oeganda bekend als het land van melk en honing. De potentie is er, maar nog altijd leeft ruim 40% van de Oegandezen van minder dan 2,15 dollar per dag. Bij een land dat echt vloeit van melk en honing gaat het om meer dan de natuurlijke rijkdommen. Ook de mindset speelt mee.

Dat zag ik ook tijdens mijn reis naar Sierra Leone. Veranderende weersomstandigheden, zeer hoge inflatie en een ongekend hoge staatsschuld zorgen voor een uitzichtloos leven voor miljoenen inwoners in dit land. Desondanks zijn er mensen die hard weken aan verandering. Boeren gaan elke dag naar hun akkers om rijst en andere gewassen te verbouwen.

Wij hebben ten op zichtte van deze mensen een hoge verantwoordelijkheid als het gaat om hoe wij omgaan met onze welvaart. Die verantwoordelijkheid willen mijn collega’s en ik elke dag nemen. Dat kunnen we niet alleen. Daarom aan u de vraag: wilt u die handschoen ook dit jaar weer met ons oppakken? Samen kunnen we mensen in onder andere Sierra Leone een menswaardig leven en een hoopvolle toekomst bieden. Daarmee dragen we bij aan tekenen van het Koninkrijk dat echt overvloeit van melk en honing.

Arjen Bulk
Sr. Accountmanager
Bedrijven, Vermogensfondsen en Investeerders
06 30 45 31 60
[email protected]

Close Menu

 

Daadkracht Online is gecreëerd in BladenMakers’ InZine.

COLOFON
Daadkracht is een uitgave van Stichting Woord en Daad voor betrokken ondernemers.

Redactie: Marlies Moret (hoofdredacteur), Rudolf Mulderij, Kees Vreeken (eindredactie) en Hannah Neele

Ontwerp en realisatie: BladenMakers.nl

Uitgave Stichting Woord en Daad, Postbus 560, 4200 AN Gorinchem, 0183-611800, IBAN: NL64RABO0385487088
[email protected]

EERDERE EDITIES
Dec ’23
Sept ’23
April ’23
Dec ’22
Sept ’22
April ’22