Skip to main content

COLUMN

VRIJE TIJD

School heeft alles met vrije tijd te maken!

School heeft alles met vrije tijd te maken! Wie dat tegen Nederlandse scholieren zegt, wordt waarschijnlijk raar aangekeken. School en vrije tijd lijken meer tegenpolen dan synoniemen. Logisch, in een land met een leerplicht. De jeugdjaren staan grotendeels in het teken van school, leren en huiswerk. Geen ontkomen aan.

Toch is het waar. School is afgeleid van een Grieks woord dat vrije tijd betekent. School was vroeger iets waarvoor je vrije tijd moest hebben. De meeste mensen, ook kinderen, moesten bijna al hun tijd aan werk besteden.

Dat werpt een ander licht op school. Hoe mooi is het dat kinderen niet hoeven te werken, maar hun jonge jaren in alle rust kunnen besteden aan school en opleiding. Ontdekken wie je bent en wat je wilt. Leren en ontwikkelen. Doordat dit zo gewoon, zelfs verplicht, is, kan de waarde hiervan zomaar verloren gaan.

Hoe ervaren kinderen in Burkina Faso dit? Door toenemende onveiligheid kunnen ze niet naar school. Om deze kinderen te laten opgroeien tot zelfstandige burgers is onderwijs van goede kwaliteit nodig. Samen met onze partners streven we naar duurzame verandering, zodat alle kinderen de kans krijgen om zich in te ontwikkelen.

School als vrije tijd. Verrassend, ik heb dat niet altijd zo gezien. Maar ook ik ben nooit te oud om te leren.

Roeland van Everdingen
Accountmanager Bedrijven, Vermogensfondsen en Kerken
r.vaneverdingen@woordendaad.nl
06-1296 1049

 

Daadkracht Online is gecreëerd in BladenMakers’ InZine.

COLOFON

Daadkracht is een uitgave van Stichting Woord en Daad voor betrokken ondernemers.

Redactie: Marlies Moret (hoofdredacteur), Rudolf Mulderij (eindredactie), Linda Poot, Jesse Westerbeke, Hannah Neele

Ontwerp en realisatie: BladenMakers.nl

Uitgave Stichting Woord en Daad, Postbus 560, 4200 AN Gorinchem, 0183-611800, IBAN: NL64RABO0385487088

Email: bedrijven@woordendaad.nl